Nästa artikel

Att lära sig självkontroll som ung är en väg till framgång som vuxen, menar forskare. Walter Mischel, psykologen bakom det välkända marshmallowtestet, menar att alla kan lära sig kontrollera sina impulser eftersom att hjärnan är plastisk. Special Nest tipsar idag om tre artiklar som handlar om självkontroll, varför det är viktigt och hur det kan tränas upp.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre Special Nest-artiklar om självkontroll:

"Har man turbo inuti så blir det mycket svårare":  Här intervjuas psykoterapeuten Gunilla Dobrin som har utvecklat Repulse. Det är en metod som kan användas vid arbete med barn som har bristande impulskontroll eller som kontrollerar sig för mycket.

"Självkontroll kan övas upp": En artikel om psykologen Walter Mischels bok Marshmallowtestet – att bemästra självkontroll som handlar om hur självkontroll och känslohantering kan förbättras.

"Hon lär barn att hantera impulser": Ytterligare en intervju med Gunilla Dobrin som berättar mer om bakgrunden till, innehållet i och syftet med metoden Repulse.

Kategorier: 
Metoder
Annons