Nästa artikel

  • Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i dokumentären eller artiklarna nedan.

En ny dokumentärfilm om den relativt ouppmärksammade sjukdomen Pans/pandas har nyss publicerats av föreningen Sane (Förbundet autoimmuna encefaliter med psykiatrisk presentation) med stöd av Folkhälsomyndigheten. Bristande medvetenhet och kunskap om Pans/pandas leder inte sällan till att barn och ungdomar får fel eller otillräcklig behandling. Missa därför inte att se och sprida vidare denna dokumentär – du hittar den via länken nedan.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Vill du veta mer om Pans/Pandas? Här är några Special Nest-artiklar i ämnet:

"På tredje dagen blev det tyst i huvudet": Detta är en personlig intervju med Johanna som insjuknade hastigt och fick hjälp först efter fjorton år, då i form av anti-inflammatorisk behandling med immunglobuliner direkt i blodet, så kallad IVIG, på grund av misstanke om Pans.

"Pandas: en autoimmun sjukdom med neuropsykiatriska symptom": I denna artikel berättar Special Nest bland annat om vilka symptom som ingår i en Pandasdiagnos och hur sjukdomen brukar behandlas.

"Föräldrar måste bli trodda och tagna på allvar": En intervju med Gunilla Gerland, grundare av Sane. Efter att hennes son insjuknade i Pandas startade hon föreningen för att öka kunskapen om sjukdomen.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons