Nästa artikel

  • Genrebild. Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i artiklarna nedan.

Det kan finnas flera anledningar till att elever uteblir från skolan. Special Nest tipsar idag om tre artiklar som tar upp böcker som belyser olika metoder för att stävja och åtgärda problematisk skolfrånvaro. Läs och låt dig inspireras!

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre Special Nest-artiklar om olika böcker på temat problematisk skolfrånvaro:

"'Kan vi inte möta de här eleverna så blir det ingen bra skola'": Här berättar vi om Titti Ljungdahls bok En skola att längta till. Den visar hur lärare kan få elever med hög frånvaro att återvända till skolan.

"Ny bok om utanförskap i skolan": Detta är en intervju med specialpedagogen Anna Borg som har skrivit en bok om Nytorpsmodellen, en metod för att komma till bukt med problematisk skolfrånvaro.

"Hemmasittare och vägen tillbaka": Här tipsar vi om en bok som presenterar ett arbetssätt som har hjälpt många hemmasittande elever tillbaka till skolan. Boken är skriven av Ia Sundberg Lax, Robert Palmér och Peter Friberg som samtliga arbetar på företaget Magelungen Utveckling.

Kategorier: 
Metoder
Annons