Nästa artikel

  • "Många säger att det inte finns pengar och resurser, men börja då istället med vad man kan göra med enkla medel såsom skärmar och klassrumsmiljö", säger Titti Ljungdahl som har skrivit en bok om hennes arbete för att få elever med långvarig frånvaro att återvända till skolbänken.

Premium Titti Ljungdahl har 35 års yrkeserfarenhet från skolvärlden. Nu har hon gett ut boken ”En skola att längta till” om hur hon har jobbat med att få elever med omfattande skolfrånvaro att återvända till klassrummet. ”Det är viktigt att vi lyssnar på elevens upplevelser istället för att ifrågasätta”, säger hon i en intervju med Special Nest.

Tanken att skriva boken ”En skola att längta till” har Titti Ljungdahl haft länge. – Det är många år sedan jag gjorde projekten men när jag fick frågan av Studentlitteratur så ville jag gärna skriva, förhoppningsvis kan jag inspirera andra. Det är ju fortfarande är aktuellt med ”hemmasittare”, säger hon. Trots att Titti Ljungdahl hade jobbat många år som lärare var det först när hon 2006 blev rektor på Mölndalsskolan som hon blev medveten om att skolan hade elever m

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons