Nästa artikel

En funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder för en meningsfull sysselsättning. I en ny svensk dokumentärfilm får vi följa Rasmus och Titti som intygar hur viktigt det är att få känna sig behövd.

Förra veckan visades dokumentären ”Drömjobbet - en film om det fina med att vara behövd” av Eva Larsson i SVT, och nu finns den att se på SVT Play fram till 13 juni 2017.

I filmen får vi följa Rasmus och Titti, både privat och på arbetsplatsen. De jobbar på ett äldreboende utanför Stockholm, vilket de fick möjlighet att göra tack vare en ny satsning i Nacka kommun för tio år sedan. Kommunen skulle starta en ny daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och kom fram till att detta kunde göras i samarbete med äldreboendet.

Man hittade uppgifter att utföra som passade gruppen och verksamheten fick egen personal samt lokaler på äldreboendet – sedan var det igång. Titti, som vi får följa i dokumentären, var en av de första som började jobba på boendet och har nu varit där i nio år. 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons