Nästa artikel

Att ta upp kostvanor i relation till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan vara kontroversiellt och brukar dela in läsarna i två olika läger med tydliga ståndpunkter i frågan. Men Special Nest är orädd när det kommer till att belysa olika perspektiv och åsikter, vår uppgift är att skildra – inte att ta ställning. Här tipsar vi om tre av våra artiklar som tar upp just kosten.

Några av artiklarna är Premium-artiklar vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Tre artiklar på temat kost:

"Livsmedelsverket vill öka D-vitaminet i maten – förslaget välkomnas av autismforskare" – En artikel om att Livsmedelsverket tycker att vi äter för lite D-vitamin och vill höja D-vitaminnivåerna i till exempel mjölk och rapsolja. Samtidigt är forskarvärlden intresserad av sambandet mellan D-vitaminbrist och uppkomsten av autismspekrumtillstånd.

"Kan omega-tillskott förbättra läsförståelse?" – Kan rätt blandning av omega 3 och omega 6 förbättra läsförmågan hos barn? Resultaten varierar och i den här artikeln berättar vi om en svensk studie som undersöker sambandet.

"Påverkas hjärnan av vad vi äter?" Påverkas vår psykiska hälsa av maten vi äter? Självklart, svarar vissa. Struntprat, menar andra. Här intervjuas forskaren Charlotte Erlanson-Albertsson som är en av dem som är övertygad om att det finns ett samband.

Kategorier: 
Forskning
Annons