Nästa artikel

  • Vidar  en bok om ADD är en bok för både barn och vuxna. Den ger barnets perspektiv på att leva med diagnos men innehåller också en faktadel.

  • Kicki Polleryd tycker att känslan av att vara författare har ökat efter fem barnböcker, men att hon ändå i huvudsak är barnpsykolog.

Premium Vidar är åtta år och blir alltid så trött i skolan. Ibland får han höra att han borde vara lite mer ”uppkopplad”. Beror det på att han är sladdbarn? Vidar är en barnboksfigur som har ADD och som får vardagen att funka bättre när han lär sig mer om sig själv och när de vuxna stöttar. Kicki Polleryd, psykolog och författare till boken "Vidar – en bok om ADD", menar att skönlitteratur kan skapa förståelse för barn som lever med npf. Special Nest har intervjuat henne.

– Jag vill skriva för barn så att de känner igen sig och upptäcker att de inte är ensamma i sin situation, att det alltid finns en vuxen som kan hjälpa till att hitta en lösning. Det behöver inte vara en psykolog, utan kan lika gärna vara en granne eller skolans vaktmästare. Det handlar om ett förhållningssätt som alla kan lära sig, säger Kicki Polleryd. Kicki Polleryd är legitimerad psykolog och specialist inom neuropsykologi. På 90-talet var hon med och byggde upp Specialped

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons