Nästa artikel

  • "Över- eller underkänslighet för sinnesintryck berör troligen minst 70 procent av alla med autism", säger Mats Jansson, sakkunnig utredare på Autism Sverige.

  • Boken innehåller intervjuer med autistiska personer och deras familjer samt texter av autistiska personer och av yrkesverksamma inom autismområdet.

Premium Över- eller underkänslighet för sinnesintryck är vanligt vid autism. Vissa intryck ger välbehagskänslor, andra kan vara stressande och utmattande. Autism Sverige gav nyligen ut boken “Autism och sinnesintryck” – här listar Special Nest 7 intressanta punkter ur den. Läs om interoception, intrycksallergi och stimmande.

Det finns ännu inte någon fullt utvecklad neurobiologisk förklaring till varför det är så vanligt med en känslighet för sinnesintryck vid autism, men det finns däremot mycket erfarenhetsbaserad kunskap om hur det kan vara, berättar Mats Jansson för Special Nest. Han är sakkunnig utredare på Autism Sverige tillika en av författarna bakom den nya boken, som består av intervjuer med autistiska personer och deras familjer samt texter av autistiska personer och av yrkesverksamma inom a

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons