Nästa artikel

Artisten Viktor Frisk, känd som den ena halvan av popduon "Samir & Viktor", släpper i vår boken "Min superkraft - så lever jag mitt bästa liv med ADHD". I boken berättar han om en strulig uppväxt då han kände att ingen förstod honom, om lättnaden när han som 17-åring fick veta att han hade adhd och hur han har lyckats vända diagnosen till något positivt.

I den personliga boken "Min superkraft - så lever jag mitt bästa liv med ADHD" (Bokförlaget Forum) berättar Viktor Frisk öppet och ärligt om sitt liv med adhd. När han fick diagnosen som 17-åring var det många pusselbitar som föll på plats. Han hade haft en jobbig uppväxt där han ofta kände sig missförstådd, upplevde en inre frustration och hade skuldkänslor över att ständigt göra andra besvikna.

Men blandat med lättnaden över att få en förklaring på varför allt hade varit så svårt innebar det också en omställning att få en diagnos. Många har exempelvis fördomar och Viktor Frisk har ofta fått ett bemötande som om han vore dum, dryg eller jobbig. Men i dag ser Viktor sin diagnos som något positivt som han menar har öppnat oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet, det har blivit en extra motor och han kallar numera adhd:n för sin "superkraft". 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons