Nästa artikel

Adam, 10, som är diagnostiserad med autism, var ledsen efter sin mormors bortgång. Hans mamma ville muntra upp honom och uppmanade, via en annons på Blocket, folk att skicka pennor till honom, eftersom hans specialintresse är att samla på bläckpennor. Annonsen, som har fått stor spridning, har resulterat i att de fått hundratals pennor hemskickade, skriver tidningen Göteborgs-Posten.

Annonsen, som hade rubriken "Autistisk pojke söker pennor med reklam", har legat ute på nätet i ungefär en vecka, spridits till olika Facebookgrupper och fick särskilt dagarna före Adams födelsedag (28 december) stor uppmärksamhet. I inkorgen finns nu mejl från 2000 personer som vill skicka pennor och familjen har redan mottagit en ansenlig mängd.  

– Vi har redan fått över 300 pennor, och tidigare idag var det två snälla damer som knackade på med ett jättekuvert med pennor. Jag är oerhört rörd och tacksam, ja nästan gråtfärdig över hur glada och positiva folk är till det här, säger Adams extrapappa Björn till tidningen och tillägger att 1200 mejl ännu inte är öppnade. 

Adam, som enligt artikeln har haft ett tufft år sedan hans mormors bortgång, är väldigt glad över responsen, berättar Björn.

– Tänk att du vinner en miljon på lotto. Det är känslan. Från början var tanken att avleda hans fokus från det tråkiga och jobbiga i hans liv. Nu kommer han att kunna bada i pennor. Han inser inte riktigt vad som komma skall, att han kanske får 100 paket med fler pennor imorgon, säger Björn.

 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons