Nästa artikel

Kändisar med neuropsykiatriska diagnoser, förhållningssätt till unga med autismspektrumtillstånd och vanligt förekommande myter om autism. Det är några exempel på listor som Special Nest har publicerat. Här är 7 lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

7 läsvärda Special Nest-listor:

"10 seglivade myter om autism": Jill Faulkner, som själv är autistisk och som driver utbildningsföretaget Adaptis, hjälper Special Nest att spräcka hål på tio myter om autism.

"Bästa bemötandet vid autism, enligt Temple Grandin": Här berättar vi om nio förhållningssätt för att få unga med autism att fullfölja sin potential, enligt en ny bok av den världskända autismaktivisten Temple Grandin och psykologen Debra Moore.

"10 märkliga saker som neurotypiker gör": Johannes Sandquist, engagerad i föreningen Organiserade Aspergare, listar här några saker som kan vara bra att veta vid kontakt med en neurotypiker.

"20 fakta om språkstörning": Här listar vi 20 korta fakta om språkstörning, en medfödd funktionsnedsättning som innebär att ett barn inte tillägnar sig språket som förväntat.

"Världskändisar som har npf": Allt fler kändisar är nu öppna om sina npf-diagnoser, både lekmän och experter ser detta som ett värdefullt steg mot ökad förståelse. Denna artikel listar några exempel.

"10 fakta om autism hos flickor – forskaren förklarar": Här berättar Karl Lundin Remnélius, forskare på npf-kompetenscentret KIND, om tio kännetecken för autism hos flickor.

"Stress hos unga med autism: 10 viktiga insikter": Socialpedagogen och elevassistenten Marlene Dahlberg delar här med sig av 10 intressanta insikter om stress hos barn och ungdomar med autism.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons