Nästa artikel

  • "Egentligen ogillar jag att testa nya saker, men med Vixey blir det kul", säger Dorina Larsson som är diagnostiserad med ADD och autism.

  • "Hela min familj har blivit hjälpt av Vixey. Alla är mer harmoniska och mycket gladare, och vi kommer ut och gör saker tillsammans", säger Dorina Larsson.

Premium Hon spetsar öronen och lägger huvudet på sned. Assistanshunden Vixey lyder den minsta vink och hjälper matte Dorina Larsson med att kliva upp på morgonen, hantera ångest och gå ut om dagarna. Nu är medicin och sjukhusbesök ett minne blott.

När Dorina Larsson möter Special Nest för en intervju vid kaféet i Norra Ängby utanför Stockholm, tillsammans med sin hund Vixey, ligger regnet i luften. Matte och hund har dock klarat sig undan de många skurar som kommit och gått under förmiddagen, den 15 minuter långa promenaden från bostaden till trots. Under morgonen har de dessutom varit ute på en längre tur, med apport- och sökträning i skogen. De har hunnit bli ett väl sammansvetsat team, sedan Dorina 2017 hämtade hem Vix

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons