Nästa artikel

  • Karl-Axel tillsammans med labradoren Clyde. ”Hon är hans bästa vän, någon som alltid är vid hans sida”, säger mamman Emelie Öhrstig.

  • Emelie och Karl-Axel.

  • Karl-Axel och labradoren Clyde hittade varandra snabbt. ”De hade roligt från första stund, de klickade direkt”, säger Emelie Öhrstig.

Premium Förra året var speciellt för sjuårige Karl-Axel, som har autism och intellektuell funktionsnedsättning. In i hans liv kom en fyrbent vän i form av assistanshunden Clyde som ger sällskap och stöttar honom i vardagen. ”Clyde betyder mycket för Karl-Axel men hon har också hjälpt hela vår familj”, säger mamman Emelie Öhrstig till Special Nest.

Sedan ett halvår tillbaka har Karl-Axel, som alltid har älskat djur, varje dag sällskap av en assistanshund: labradoren Clyde. – Karl-Axels handikapp gör att han har svårt med det sociala, han har inga kompisar efter skoltid och är ofta är själv. Men nu med Clyde har han fått en vän som alltid är vid hans sida, säger mamman Emelie Öhrstig när Special Nest ringer upp. Karl-Axel är en aktiv kille som gärna tillbringar mycket tid utomhus. Ett av hans stora intressen är att cykla

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons