Nästa artikel

  • Laszlo Hegedüs är förälder till två barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Han har skrivit boken Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv om kampen för en bättre skolgång för sonen Simon.

  • Laszlo Hegedüs medverkade i Nyhetsmorgon den 18 januari 2018. Intill syns Elinor Kennerö Tonner, rektor på Källbrinksskolan (som i inslaget lyfts fram som gott exempel – Simon gick inte på denna skola). Foto: TV4

Premium Han missade målen i samtliga skolämnen tre år i sträck. Skolan gjorde inte tillräckligt för att hjälpa Simon, detta slogs fast under våren 2015 av både Skolinspektionen och Skolväsendets överklagandenämnd. Pappa Laszlo Hegedüs har skrivit en bok om kampen för sonens skolgång, med målsättningen att hjälpa andra föräldrar som kämpar i motvind.

Redan under första skolåret stod det klart att något var på tok. Lärarna skickade hem Simon med tjocka buntar med läxor, innehållandes allt han inte tagit till sig under lektionerna. Läxorna blev liggande, Simon var för trött efter skoldagen. I andra klass skruvades svårighetsgraden upp, samtidigt som Simon fortfarande inte kunde rabbla alfabetet. Snart ställdes diagnoserna Aspergers syndrom och adhd, till familjens lättnad. Nu skulle allt lösa sig, tänkte pappa Laszlo Hegedüs.

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons