Nästa artikel

  • Bildläraren Madeleine Scharnell, rektorn Gunilla Persson och elevassistenten Anders Stålhandske ligger bakom studieverkstaden.

  • I Parkskolans studieverkstad kan eleverna välja mellan studieplatser som är utformade och avskärmade på olika sätt.

  • Studieplatser i Parkskolans nya studieverkstad.

  • Skrivbordscykel i avskärmad miljö.

Premium Anpassade, avskärmade och rofyllda studieplatser som eleverna kan välja fritt emellan under besöken. Så kan man beskriva den nya studieverkstaden på Parkskolan i Svalöv. Målet är att den alternativa lärmiljön ska gynna alla elever, men inte minst dem som behöver extra lugn och ro omkring sig. "Jag brukar ibland reflektera över att vanliga klassrum är som öppna kontorslandskap", säger skolans rektor Gunilla Persson till Special Nest.

Skrivbordscykel, saccosäck, bänkskärmar, ståbord, avslappningsmusik, draperi och fåtölj. Det är några av ingredienserna i den nya studieverkstaden hos Parkskolan i Teckomatorp i Svalövs kommun. Elevassistenten Anders Stålhandske kläckte tidigare i år idén om att skapa denna alternativa lärmiljö och presenterade sitt förslag för rektorn Gunilla Persson. Samtliga elever på F-6-skolan har tillgång till den anpassade och avskärmade studieverkstaden, men dess främsta målgrupp ä

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons