Nästa artikel

Mälarhöjdenbaserade Svedenskolan beslutade att tioårige Milo Zoc, som är diagnostiserad med autism, inte fick gå kvar på skolan. Agerandet stred mot skollagen, fastslår Skolsinspektionen. Detta rapporterar nyhetssajten Stockholmdirekt.se.

Milo Zoc skrevs ut från skolan i november efter en turbulent skoltid. Efter det anmälde sig skolan på eget initiativ till Skolinspektionen.

– Vi har fattat det här beslutet som resultat av en väldigt komplex och långvarig situation. Vi inser att det här kan bryta mot öppenhetskravet i skollagen och därför har vi anmält oss själva till Skolinspektionen, sade Joakim Gestberg, skolchef på Utvecklingspedagogik AB som äger skolan, till StockholmDirekt.se.

Utskrivningen stred alltså mot skollagen, enligt Skolinspektionens granskning av ärendet. Nu måste Svedenskolan ta tillbaka Milo Zoc senast den 30 januari.

– Vi har förelagt skolan att ge eleven fortsatt utbildning. Det finns en väldigt liten möjlighet att skriva ut en elev ur en skola, och de grunderna som krävs finns inte här, säger Fredrika Brickman, enhetschef för anmälningsärenden på Skolinspektionen, till Stockholmdirekt.se.

Kategorier: 
Skola
Annons