Nästa artikel

  • "Jag tycker att jag blir mer och mer politiskt aktiv och strävar efter klinisk, pedagogisk och annan implementering och samhällsförändring", säger forskaren Sven Bölte.

Premium Karolinska institutets kompetenscentrum för npf, KIND, har genom hundratals vetenskapliga studier och omfattande utbildning av yrkesverksamma bemött samhällets utmaningar vad gäller npf. I år firar centret tioårsjubileum, vilket uppmärksammas med ett livestreamat npf-seminarium nu på fredag den 12 juni. "Forskare får inte bli sittande i sina elfenbenstorn", säger professorn och KIND-föreståndaren Sven Bölte till Special Nest.

– Jag önskar att vi kunde exponera vår och annan forskning mer och att den skulle tas till vara så att vi kommer fram till implementering. Om vi systematisk omsatte allt vi vet idag i handling, skulle vi ha kommit extremt mycket längre på samhällsnivå. Vi vet ju att man kan lösa många frågor på arbetsplatser, i skolor och på fritiden för personer med npf, säger Sven Bölte. Sven Bölte är född i den tyska staden Offenbach am Main och uppvuxen i Tyskland. Han studerade vid Goeth

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons