Nästa artikel

I veckan lanserades Autism- och Aspergerförbundets nya webbkurs e-autism som ger en introduktion i vad autism innebär och hur stödet från samhället ser ut. Kursen är kostnadfri och riktar sig både till dem utan förkunskap och dem med mer erfarenhet.

Med stöd av Postkodstiftelsen erbjuder Autism- och Aspergerförbundet en introduktionskurs i autism som ska ge kunskap om diagnosen. Kursen ger svar på vanliga frågor som hur arbetet i skolan ser ut, hur man kan jobba med att tydliggöra vardagen och vad boendestöd innebär.

Kursen "Introduktion till autism" tar inte mer än ett par timmar att genomföra, men eftersom den är uppdelad i olika avsnitt kan du också smidigt ta del av den i mindre doser. De olika delarna berör bland annat tänkande, sinnesintryck, stress och energi. När du är klar med kursen kan du göra ett test för att se vad du har lärt dig och skriva ut ett diplom.

För den som har mer erfarenhet och inte behöver en introduktion kan kursen i stället fungera som repetition eller diskussionmaterial. 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons