Nästa artikel

  • "Vi har många patienter med hög stressnivå som har försökt att varva ner på egen hand, men det har inte funkat. En del har också provat yoga och mindfulness utanför vården men inte känt sig hemma där. Strukturen med träff en gång per vecka, en ledare som håller i träningen och hemuppgift till varje gång är ett bra stöd", säger arbetsterapeuten Malin Lagström.

Premium Medicinsk yoga sprids inom sjukvården i Sverige. En variant av metoden, som nu testas på Akademiska sjukhuset i Uppsala för personer med adhd, visar sig ha goda effekter på stress, värk och sömnsvårigheter.

Mediyoga är en yogaform som bygger på klassisk kundaliniyoga med inslag av traditionell indisk läkekonst och kinesisk medicin. Metoden har utvecklats i Sverige på Institutet för Medicinsk Yoga. Målet är att skapa balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogapassen består av enkla rörelser som kombineras med andningsteknik och meditation. Den lugna djupandningen aktiverar kroppens lugn-och-ro-system, det parasympatiska nervsystemet, och ökar syresättningen i blodet. Yogaterapeuten Sa

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons