Nästa artikel

Enligt forskare på Tokyo University of Argiculture aktivierar ridning den del av hjärnan som står för lärande och kan på så vis förbättra barns möjligheter att utföra kognitiva uppgifter. Detta rapporterar Aftonbladet.

Barnen som deltog i studien, publicerad i tidskriften Public Health, fick svara på frågor och utföra matematiska tester före och efter att de tagit del av en ridlektion där deras hjärtfrekevens samtidigt mättes.

Vibrationerna från hästen aktiverade den del av hjärnan som står för inlärning och forskarna kom fram till att ridning kan förbättra barns möjlighet att utföra kognitiva uppgifter som snabb problemlösning och inlärning samt ge bättre minne.

Enligt studieförfattaren professor Mitsuaki Ohta är en viktig egenskap hos hästen att den producerar tredimensionella accelerationer.

– Rörelsen av hästens bäcken kan ge motoriska och sensoriska ingångar till den mänskliga kroppen. Jag tror att några av skillnaderna mellan förarens prestationer kan bero på dessa accelerationer, säger han till Daily Mail

Kategorier: 
Forskning
Annons