Nästa artikel

  • Genrebild. Både auditivt och visuellt flimrande brus kan hjälpa barn som har läs- och skrivsvårigheter, visar en ny svensk studie.

  • Psykologi- och pedagogikforskaren Göran Söderlund är verksam vid både Göteborgs universitet och Høgskulen på Vestlandet i Norge.

  • Det flimriga bruset som användes i studien.

Premium Ett visuellt och flimrande brus liknande myrornas krig i gamla tv-apparater kan hjälpa barn som har läs- och skrivsvårigheter. Det framgår av en färsk svensk studie. Forskaren Göran Söderlund tror att bruset även kan vara till nytta för barn med uppmärksamhetssvårigheter. Special Nest har intervjuat honom.

Psykologi- och pedagogikforskaren Göran Söderlund, verksam vid både Göteborgs universitet och Høgskulen på Vestlandet i Norge, har sedan början på 00-talet forskat om hur olika distraktioner – såväl auditiva som visuella brus – påverkar koncentrations- och inlärningsförmågan hos barn. Han har utfört en uppsjö studier inom detta förhållandevis färska forskningsområde, vilket Special Nest tidigare har berättat om. Bland annat har Göran Söderlund visat i sina studier att

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons