Nästa artikel

  • "När vi var små kunde man sitta med en serietidning men man tröttnade snabbt på den. Skärmar däremot, de tröttnar man inte på", säger Malin Sjöstrand.

  • Appen Scriin visar fördelningen mellan mobiltid och fysisk aktivitet.

  • "Hade man haft mobilförbud i skolan och plockat bort datorn så hade min son kanske inte uppvisat samma symptom", säger Malin Sjöstrand.

Premium En av hennes söner hade koncentrationsvårigheter och den andra spelade för mycket. Då fick Malin Sjöstrand idén till den populära appen Scriin, och nu sjösätts ytterligare en innovation i form av en router för att begränsa skärmtiden.

Malin Sjöstrand har länge jobbat inom it-branschen och fick idén till att utveckla ett hjälpmedel för att mäta skärm- respektive aktivitetstid efter många diskussioner och bråk i familjen. Resultatet blev Scriin, en app för att få balans mellan fysisk aktivitet och skärmtid. – Tekniken är här för att stanna och vi vill inte gå tillbaka i utvecklingen. Därför försöker vi hitta digitala lösningar. Nu har vi även lanserat ett wifi-system som hjälper familjer med konflikter

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons