Nästa artikel

  • Tillsammans med dottern Jenny Jejlid sänder Maud Deckmar en pod om livet som anhörig, där de även tar upp skuggsyskonproblematiken.

  • Att Maud Deckmar varit öppen och berättat om sitt liv och om svårigheterna i böcker, bloggar och poddar har betytt mycket för andra, det vet hon via brev och samtal.

Premium För föräldrar till barn med allvarliga funktionsnedsättningar blir ansvaret ofta stort och livslångt. Så är det också för Maud Deckmar som har skrivit flera böcker om kampen för sonen som föddes med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Allt hon delat med sig har betytt mycket för andra och nu tar hon upp den svåraste frågan: vad händer med sonen när hon dör? "Det är bara vi som bär hans historia", säger hon i en intervju med Special Nest.

– Min bok har arbetsnamnet Jag kommer att dö – men inte idag och tar upp frågan om att även jag, som förälder till ett funktionsnedsatt barn, kommer att bli äldre och dö en dag. Jag skriver för att andra ska förstå och kanske känna igen sig och jag hoppas att när jag inte längre orkar ska andra fortsätta ta ansvar, säger Maud Deckmar. Hon är författare, konstnär och mamma till Fred, som har intellektuell funktionsnedsättning och autism, men också till dottern Jenny. Idag

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons