Nästa artikel

  • Alexander Salzberger, Noah Hagman Svereus och Agnes Lindström Bolmgren är några av skådespelarna i den nya dramaserien Limboland.

  • Therese Bringholm har skrivit manuset till Limboland.

Premium Att leva i en familj med npf kan innebära en händelserik tillvaro med många upp- och nedgångar. Starka känslor, missförstånd och ständiga konflikter är ett normaltillstånd. I dag är det premiär för dramaserien Limboland, där tittarna får följa tre familjers vardag präglad av npf. Special Nest har intervjuat manusförfattaren Therese Bringholm och 11-årige Noah Hagman Svereus, en av skådespelarna som själv fick sin adhd-diagnos för tre år sedan.

Idén kring tv-serien uppstod efter en förfrågan från UR att dramatisera svåra situationer som ofta uppstår i en familj som lever med npf. Karaktärerna i serien är fiktiva, eftersom det annars kan vara svårt att gestalta olika beteenden dokumentärt, med risken att hänga ut någon. – Framförallt så ville vi inte utelämna barn. Uppdraget var att komma på en idé som skulle skildra "när det händer" för att skapa förståelse och empati för dessa familjer. UR ville ha en varm ser

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons