Nästa artikel

  • Grundskolechefen Lina Axelsson Kihlblom menar att skolan måste bli bättre på att snabbt sätta in insatser för att hjälpa elver som hamnat snett i skolan – i stället för att konstatera misslyckanden i efterhand.

  • ”Vi har nationella prov i matematik i slutet av årskurs 9, det och mycket annat gör vi när det i princip redan är färdigt. Det handlar mer om vuxnas behov än om elevens”, säger Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef i Haninge kommun. Foto: Anna-Lena Ahlström

  • I nya boken "Våga leda skolan" riktar sig Lina Axelsson Kihlblom till skolans styrkedja, exempelvis rektorer, arbetslagsledare, förvaltningspersonal och politiker.

Premium Hon vill att skolledare blir bättre på att ta tag i svåra elevsituationer på en gång – i stället för att konstatera misslyckanden i efterhand. I nya boken ”Våga leda skolan” fokuserar grundeskolechefen Lina Axelsson Kihlblom på hur man gör för att alltid sätta elevens behov i första hand.

Hon gjorde sig känd för en bred publik genom sin medverkan i SVT:s dokumentärserie ”Rektorerna” för fyra år sedan. Tittarna fick där följa hennes drivande förändringarbete för att höja elevernas resultat som rektor på Ronnaskolan i Södertälje. Förra året kom hennes självbiografi ”Kommer du tycka om mig nu?” om utanförskap och att våga leda förändring. Nu är Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef i Haninge kommun och ledamot i Skolkommissionen, aktuell med sin andra

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons