Nästa artikel

Psykiatrifondens fördomspris är tilldelat Pebbles Karlsson Ambrose för att hon med stort mod och personligt engagemang har arbetat mot fördomar om psykisk sjukdom.

Varje år delar Psykiatrifonden ut ett fördomspris till en person eller verksamhet som på ett betydande eller nyskapande sätt motverkar fördomar kring psykisk sjukdom, psykiska funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa i bredare bemärkelse. Special Nest har skrivit om detta tidigare.

I år tilldelas priset Pebbles Karlsson Ambrose med motiveringen:

”För att hon med stort mod och personligt engagemang har arbetat mot fördomar om psykisk sjukdom och för en modern psykiatri präglad av vetenskap och omtanke”.

Pebbles Karlsson Ambrose är författare och krönikör. Hon jobbade i femton år med reklam och PR innan hon insjuknade i en psykossjukdom. Nu jobbar hon i liten skala med att skriva och hålla föreläsningar. Hon är bloggare för 1177 Vårdguiden och tidningen Vårdfokus. Hennes nyaste bok kom ut förra året och heter ”Vid vansinnets rand”. Tidigare har hon publicerat bland annat ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån”.

Annons