Nästa artikel

  • "Våra två viktigaste verktyg idag är virus som kan föra in ny arvsmassa i kroppen, och gensaxen som gör att vi kan klippa och klistra i arvsmassan", säger Tomas Björklund.

  • Tomas Björklund är docent vid molekylär neuromodulering vid Lunds universitet. Vid en föreläsning under Craafords vetenskapslunch den 25 april 2018 förklarade han varför virus och bakterier är morgondagens mediciner.

Premium Morgondagens läkemedel är ett särskilt bakteriemaskineri och virus, som forskare tämjt och dresserat. Special Nest berättar om virus som läkemedel och den internationellt uppmärksammade gensaxen med utgångspunkt i en föreläsning av Tomas Björklund, docent i molekylär neuromodulering vid Lunds universitet.

När man läser orden virus och bakterier tänker man förmodligen på en rad otrevliga saker, till exempel förkylningar, hiv eller ebola. Men virus och bakterier är morgondagens mirakelmedicin som kan stoppa genetiska sjukdomar. Tomas Björklund är docent vid enheten molekylär neuromodulering vid Lunds universitet, och när han föreläste på Lunds stadsbibliotek våren 2018 sa han såhär: – Naturen gör många saker otroligt mycket bättre än vi kan göra. Om vi kan förstå oss på

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons