Nästa artikel

  • "Som det är nu har frånvaroproblematiken gått under radarn och ansvaret har lagts på eleverna snarare än skolan", säger Nadja Yllner.

  • Nadja Yllner tillsammans med Lova. I faktarutan längst ner kan du läsa om vad Lova idag tänker om tiden då hon inte gick till skolan.

Premium Det började som sporadisk frånvaro till följd av illamående, men ledde till att Lova missade nästan tre hela år av grundskolan och utvecklade social fobi längs den prövande vägen tillbaka till klassrummet. Special Nest har intervjuat den prisbelönta journalisten Nadja Yllner som är aktuell med en öppenhjärtig bok om när hennes dotter blev – och slutade vara – hemmasittare.

– Som förälder kände jag en överväldigande maktlöshet samtidigt som jag trodde att jag skulle kunna lösa situationen åt Lova. Jag frågade: vad är problemet? Men det visste inte Lova själv. Det hade istället behövts kopplas in personer som systematiskt arbetar med att kartlägga och åtgärda skolfrånvaro. Detta berättar Nadja Yllner som är frilansande redaktör på SVT – till exempel på Uppdrag Granskning – och som nu är aktuell med Hon kallades hemmasittare – om skola

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons