Nästa artikel

  • "Vi har hela landet som upptagningsområde", säger Caroline Byström, psykolog och vd för Modigo.

  • "När det gäller helt privata vårdaktörer kan det bli ett jämlikhetsproblem eftersom det är dyrt", säger läkaren och docenten Göran Stiernstedt.

  • "Om allt går enligt plan med samtal och provtagning kan patienten få medicinsk behandling inom tre veckor", säger Stina Stadler, verksamhetschef på ADHD Care by Modigo.

  • Genrebild. Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i texten.

Premium I vintras öppnade ADHD Care by Modigo en privat digital mottagning för behandling av adhd och add. Patienterna har visat stort intresse trots att de får betala vården själva. Att brist på tillgänglighet i den offentliga vården har skapat utrymme för andra aktörer väcker debatt, men ADHD Care by Modigo ser sig som ett alternativ till offentlig vård.

– Patienterna söker sig hit för att vi snabbt kan erbjuda dem en tid. Inom en vecka får de komma på introduktionssamtal och om allt går enligt plan med samtal och provtagning, så kan de få medicinsk behandling redan inom tre veckor, säger Stina Stadler. – När vi gör patientutvärderingar säger många av våra patienter att de har gått från att känna stor frustration och oro till att känna lugn efter att ha fått utredning och behandling hos oss. Då kan de ha väntat i flera

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons