Nästa artikel

En omorganisation bland Psykiatri Södra Stockholms öppenvårdsmottagningar kan innebära förändringar för patienter med npf-diagnoser.

Psykiatri Södra Stockholms öppenvårdsmottagningar, som tidigare har haft allmänpsykiatrisk inriktning, har efter en omorganisation delats in i fem diagnosgrupper: psykossjukdomar, affektiva sjukdomar, ångestsyndrom, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Tidigare har patienterna tillhört den mottagning som har legat närmast geografiskt, men nu ska de istället besöka den mottagning som är specialiserad på en specifik diagnos. Det betyder till exempel att patienter med flera npf-diagnoser får åka till flera olika mottagningar för behandling av respektive diagnos. Mottagningarna som omfattas av förändringen är Södermalm, Gubbängen, Hagsätra, Globen och Enskede. Detta skriver Dagens Nyheter.

– Verksamheten behöver förnyas vilket är en jobbig process, men vi gör det som behövs och specialistkompetens är nödvändigt, säger Samia Boukter Gustafsson, verksamhetschef på Psykiatri Södra Stockholm, till tidningen.

Kategorier: 
Politik
Annons