Nästa artikel

Risktagande, bristande konsekvenstänk och svårighet att kontrollera känslor är vanliga beteenden bland unga killar och tjejer. Hur kan man veta om tonåringens beteende beror på normal utveckling eller om personen har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Som förälder kan man lätt glömma bort hur tonårstiden var. Special Nest kommer här med några läs– och dokumentärtips som handlar om hur tonårslivet kan te sig.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Se- och läsvärt om tonåren och npf:

"Lära sig leva med autism": I denna dokumentär gestaltas vardagslivet på en brittisk internatskola där flickorna har autism. Dokumentären är tillgänglig på UR Play till den 30:e december.

"Diagnos eller tonårshjärna?": Neuropsykologen Åke Pålshammar intervjuas om vad som händer med hjärnan under tonåren och hur detta kan påverka beteendet.

"Extra utmanande tonår": Tonåren kan bli extra motiga för personer med neuropsykiatriska diagnoser. Här intervjuas pedagogen Carolina Lindberg som ger råd åt föräldrar till tonåringar med npf.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons