Nästa artikel

  • "Alla blir förvånade när de hör att jag har en diagnos eftersom den inte märks utåt. I mitt jobb ser jag dagligen elever som är så otroligt trötta, och jag känner med dem så mycket. Jag hade det ju så själv, jag försökte hänga med men orkade inte lyssna för att det var så enformigt och tråkigt", säger Frida Nilsson. 

Premium Hon hade en besvärlig skolgång och fick kämpa med återkommande trötthet och känslighet för stress. Idag arbetar Frida Nilsson som speciallärare och hjälper barn med liknande problematik. För Special Nest berättar hon om sitt visuella minne, den egenutvecklade studietekniken och varför hon betraktar diagnosen som en tillgång i jobbet.

Cirkeln är sluten. När Frida Nilsson växte upp var det ingen som förstod varför hon hade så svårt att koncentrera sig i skolan eller varför hon vid prov plötsligt glömde bort vad hon hade lärt sig. Efter att som vuxen ha uppsökt sjukvården till följd av att hon kunde somna precis var som helst, visade det sig till slut att hon hade add. Nu brinner hon för att i sin roll som speciallärare stötta elever med liknande symptom som hon själv hade. – Jag hade svårt att lyssna på

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons