Nästa artikel

Den 10 januari var Georgios Karpathakis gäst hos Lotta Bromé i P4 Extra och berättade om sin nya bok ”Underbara ADHD – den svåra superkraften” (Bokförlaget Max Ström). "När jag fick diagnosen och den till slut landade i mig så kändes det som att den sista pusselbiten hade lagts i mitt livspussel", säger han i programmet.

I dag arbetar Georgios Karpathakis med att sprida kunskap om adhd och driver den digitala plattformen och organisationen Underbara ADHD. Där kan diagnostiserade, anhöriga, skola, vård och andra intresserade utbyta erfarenheter och utbilda varandra.

– Adhd är som allt annat, det har två sidor. Det kan vara fruktansvärt och så kan det faktiskt vara underbart. Ibland kan det till och med vara en superkraft och en enorm drivkraft, som snarare hjälper en stjälper, säger Georgios Karpathakis i P4 Extra.

Han berättar att han har känt sig annorlunda så länge han kan minnas, utan att veta varför han känner så. Tiden innan han fick diagnosen som 25-åring beskriver han som stökig och jobbig. Diagnosen hjälpte honom att förstå hur han kunde göra mindre av det han är sämre på och mer av det han är bra på.

– Jag var trött på allt och alla, på livet. Jag var trött på att vara fel, kände mig värdelös och misslyckad och visste inte vem jag var. Jag hade ett hål i min kropp. När jag fick diagnosen och den till slut landade i mig kändes det som att den sista pusselbiten hade lagts i mitt livspussel.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons