Nästa artikel

  • Genrebild.

Den finstämda kommunikation och det subtila sociala samspel som ofta krävs vid kärleksrelationer kan vara extra svårt för personer med autism. Special Nest har skrivit flera artiklar på temat autism och relationer – här är 4 lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

4 Special Nest-artiklar som på olika sätt handlar om relationer vid autism:

"Så kan personer med autism lyckas i dejting och kärlek": Vem som helst kan tycka att dejting och kärleksrelationer är krävande, men autistiska personer möter vanligen andra och större hinder än neurotypiker. Här är en intervju med psykologen Lisa Nordenstam som har skrivit en bok om hur personer med autism kan knäcka kärlekskoden och dejta med framgång.

"Han skriver om kärlek vid autism": En intervju med amerikanen Joe Biel som har skrivit "The Autism Relationships Handbook". Boken handlar om hur personer med autism kan nå bättre relationer. 

"Så tänker personer med autism om kärleksrelationer": Detta är ett spännande och tänkvärt reportage om kärleksrelationer vid autism där vi bland andra intervjuar psykologen Katarina A. Sörngård och Johannes Sandquist, ordförande för föreningen Organiserade Aspergare.

"Bonusförälder till barn med npf: 'Ofta känt mig ensam'": Här intervjuas Ulrika Westin som har föreläst om den ibland komplicerade konsten att vara bonusförälder till ett barn som har autism.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons