Nästa artikel

  • "Vuxna måste kunna ta de goda samtalen med ungdomarna om möjligheterna och riskerna på nätet. Samtalen behöver vara positivt nyfikna, konstruktiva och utan att barnet skuldbeläggs", säger Karin Torgny.

  • Madelein Larsson-Wollnik och Karin Torgny har lett arbetet med projektet Nätkoll för att öka kunskapen om hur ungdomar med npf använder nätet.

Premium Det treåriga Attentionprojektet Nätkoll, med syftet att öka tryggheten på nätet för unga med npf, har nyss avslutats. De senaste månaderna har de lanserat ett webbverktyg riktat till elever för att väcka en diskussion om riskerna på nätet.

Föreställ följande situation. Högstadieeleven Alex blev oschysst tacklad av klasskamraten Oliver när de spelade fotboll under dagens idrottslektion. På lunchrasten började de bråka om händelsen, och en lärare tvingades gå emellan. När Alex, dagen därpå, satt i klassrummet tog han en bild på Oliver i smyg, adderade texten ”Kolla idioten!” och publicerade den offentligt på sitt Snapchatkonto. Vad tycker du om att Alex lade ut bilden på det sättet? Denna beskrivning och fråge

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons