Nästa artikel

  • I texten ”Jag är 20 år och har OCD” ger Gabriel Zetterström läsaren en inblick i en ung persons hjärna där tankarna går på högvarv.

  • "När jag såg 'The Aviator' där Leonardo DiCaprio spelar en person med svår ocd började jag fundera över varför det inte pratas mer om tvångsbeteenden", säger Gabriel Zetterström som nu har skrivit en text på temat.

Premium Han tycker att det är viktigt att belysa psykisk ohälsa och är nu nominerad till Lilla Augustpriset för texten ”Jag är 20 år och har OCD”. Gabriel Zetterström ger läsaren en inblick i en ung persons hjärna där tankarna går på högvarv.

”Hur gör jag? Jag försöker läsa men bokstäverna blir till en röra och min blick lyfter snabbt mot något mer intressant, typ stearinljusen på soffbordet. Mina händer lägger snart ifrån sig Knausgård och plockar upp telefonen. Facebook. Instagram. Mystorys på Snapchat, enkelt att ta in, lätt information att bearbeta.” Så skriver den 20-årige stockholmaren Gabriel Zetterström i sin text ”Jag är 20 år och har OCD”, en av sex texter som är nominerade till Lilla Augustprise

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons