Nästa artikel

  • "När man har intresse för någonting och har de här diagnoserna, så kan man gå all in, utan begränsningar", säger Stefan Lindström som kom till final i Talang.

Premium Musik har varit centralt i Stefan Lindströms liv så länge han kan minnas. När han var sex år fick han en fiol i handen och sedan dess har han spelat i många olika sammanhang, bland annat i det populära tv-programmet Talang där han kom till final. Den 30-årige Surtebon, som har autism och adhd, berättar för Special Nest om vad musiken har betytt för honom. ”Det är i musiken som jag har kunnat visa vem jag verkligen är”, säger Stefan Lindström.

Efter att en granne lärde Stefan Lindström att spela fiol genom den så kallade suzukimetoden – en metod som går ut på att lära barn och unga instrument genom rytmik, lek och gehör – var han fast. Det mesta av fritiden gick åt till musiken. 2008 diagnostiserades han med Aspergers syndrom, det som idag benämns som autismspektrumtillstånd. Diagnosen ledde till att Stefan Lindström fick de anpassningar som han behövde i skolan och han gick ut grundskolan och gymnasiet med godkänt i

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons