Nästa artikel

  • Omega 3-fettsyror kan bidra till bättre koncentrationsförmåga, menar hälsovetaren Ann-Marie Lidmark. Dessa fettsyror finns bland annat i rapsolja, valnötter och fet fisk. På apotek och i hälsokostbutiker finns kosttillskott med omega 3 från fiskolja som man till exempel kan inta i form av kapslar.

  • Hälsovetaren Ann-Marie Lidmark anser att det finns andra metoder än medicinering som underlättar för personer med adhd.

Premium Sjukvården borde i högre grad utreda kostens och näringsämnenas betydelse för de svårigheter som drabbar personer med adhd och autism. Och det finns ingenting som hindrar att detta undersöks under pågående medicinering. Det anser Ann-Marie Lidmark, konsult med folkhälsovetenskap och zoofysiologi som specialitet.

Att tala om kost i relation till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan vara kontroversiellt och har en tendens att skapa två tydliga åsiktsläger med en skarp linje mellan sig. De som tycker att det bara är nonsens och de som menar att kosten faktiskt kan ha en positiv effekt. Ann-Marie Lidmark representerar den senare åsikten och redogör för sin syn på saken i boken "Frisk utan mediciner – om ADHD och autism" (Nature Associates Förlag, 2016). Lidmark är ingen motståndare til

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons