Nästa artikel

Den rödgrönrosa majoriteten i Göteborg vill satsa 50 miljoner extra per år på elever som behöver särskilt stöd. Om budgetsatsningen går igenom ska pengarna finnas på skolorna redan från höstterminen.

Elever som inte klarar av att nå baskunskaperna i skolan har enligt skollagen rätt att få särskilt stöd.  Men Göteborg har fått mycket kritik av Skolinspektionen för att man inte gett tillräckligt med stöd till dessa elever. De senaste fem åren har Göteborgs stad fällts flest gånger i landet för brister i det särskilda stödet. Det rapporterar SVT.

Den rödgrönrosa majoriteten i Göteborgs kommunfullmäktige vill därför satsa extra pengar i nästa års budget för att förbättra det särskilda stödet. Det rör sig sig om 50 miljoner kronor extra till grundskolorna för särskilt stöd, enligt Karin Pleijel (MP), biträdande kommunalråd i Göteborg.

Om budgeten röstas igenom av politikerna på fullmäktiges budgetmöte i juni kommer hälften av pengarna, 25 miljoner, att finnas på skolorna redan till hösten och kan användas till att anställa bland annat fler specialpedagoger.

Annons