Nästa artikel

  • Lotta Borg Skoglund är docent vid Uppsala universitet, överläkare i psykiatri samt grundare till SMART Psykiatri och Letterlife. Hon har skrivit flera böcker om adhd.

  • "Beroende i praktiken – förstå, bemöta & samverka" är skriven av Carina Bång, Lotta Borg Skoglund, Lotta Bratt Becker och Ingrid Kristoffersson-Rosin.

  • Genrebild. Personen på bilden har inget att göra med texten.

Premium Många med adhd drabbas av beroendesjukdomar, trots att samsjukligheten är vanlig så är vårdsystemet illa smort och sällan i linje med evidensbaserade insatser. En ny handbok visar hur beroendevården kan få ett lyft. "Mycket är vunnet i förtroende om patienten slipper springa hinderloppet runt om i samhället, och kan gå till EN plats med personer som känner en", säger adhd-forskaren och överläkaren Lotta Borg Skoglund till Special Nest.

I slutet av 2023 publicerades den bastanta handboken ”Beroende i praktiken – förstå, bemöta & samverka”, vars målgrupp är personer som jobbar inom vård, socialtjänst och på beroendemottagningar. Fyra personers samlade kompetenser har slagits ihop, en av författarna är psykiatriöverläkaren och adhd-forskaren Lotta Borg Skoglund. – Vi upplever att beroendevården historiskt varit präglad av att man antingen ska tycka att beroende är ett biologiskt tillstånd, ett socialt

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons