Nästa artikel

  • "Nu vill jag nå ut i sociala medier och föreläsa för anhöriga och yrkesverksamma, så att inte fler flickor ska bli feldiagnostiserade", säger Tina Molén.

  • Läkaren och forskaren Lotta Borg Skoglund säger att skadligt bruk och beroende är överrepresenterat hos personer med adhd.

  • Genrebild.

Premium Tina Molén kämpade i motvind i många år och missbrukade droger i perioder. När hon diagnostiserades med adhd vid 38 års ålder fick hon en förklaring till sina svårigheter. Läkaren och forskaren Lotta Borg Skoglund har både i sina studier och i sin kliniska verksamhet funnit att adhd och beroendesjukdom har ett tydligt samband.

Adhd-diagnosen är helt ny för Tina Molén men hon har redan börjat planera för framtiden. Hon vill dela med sig av sina erfarenheter och föreläsa om sitt liv och vad det har inneburit att få diagnos först vid 38 års ålder. Nu håller hon på att lära sig att ta ett steg i taget och bygga upp livet igen efter många svåra år. – Min diagnos borde ha kunnat upptäckas tidigare, för jag var så stökig att jag blev avstängd från skolan och från konfirmationsgruppen och sedan börj

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons