Nästa artikel

  • "Man får inte glömma att det fortfarande rör sig om låga nivåer; bara för att mamman får en anemidiagnos behöver det inte betyda att barnet kommer att drabbas negativt", säger Renee Gardner.

  • Renee Gardner är doktor i miljömedicin och projektsamordnare vid institutionen för folkhälsovetenskap på Karolinska institutet i Stockholm.

Premium Förekomsten av autism, adhd och intellektuell funktionsnedsättning är högre bland barn vars mammor diagnostiserades med blodbrist under tidig graviditet. Det visar en ny studie från Karolinska institutet i Stockholm. Special Nest har pratat med studiens huvudförfattare.

Hur påverkar faktorer som inflammationer och näringsintag under fosterstadiet hjärnans utveckling senare i livet? Den frågan präglar Renee Gardners forskning. Hon är doktor i miljömedicin och projektsamordnare vid institutionen för folkhälsovetenskap på Karolinska institutet i Stockholm. I början på 2018 inledde hon och hennes kollegor ett forskningsprojekt om hur blodbrist, så kallad anemi, under tidig graviditet påverkar barnets hjärna. Studien presenterades i september i år oc

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons