Nästa artikel

  • Professor Varför i mitten längts bak hjälper barnen att få svar på varför något är som det är och varför andra gör som de gör. De övriga Funkarfigurerna är från vänster till höger: Vadi, Vara, Lille När, Sed-Ann, Hure och Vemma. I mitten står Sensibella, Titti och Höran.

  • David Edfelt, Anna Sjölund, Cajsa Jahn och Malin Reuterswärd har tillsammans skapat Funkarna.

Premium Funkarna är tio färgglada figurer som ska underlätta samtal med och ge en röst åt barn i åldrarna tre till nio år. Det nya hjälpmedlet bygger på metoder som tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande. Special Nest har pratat med David Edfelt, Cajsa Jahn och Anna Sjölund, tre av skaparna bakom figurerna som lanseras nu i veckan i samband med konferensen Lågaffektiva Dagarna i Malmö.

– Funkarna är tänkta att vara ett kommunikationsstöd som kan hjälpa barn och vuxna att få vardagen att funka enklare i förskolan, skolan, på fritidshem, hemma och inom LSS-verksamheter, säger Anna Sjölund. Anna Sjölund är beteendevetare och en av skaparna bakom Funkarna. Tillsammans med psykologen David Edfelt, läraren Cajsa Jahn och pedagogen Malin Reuterswärd har hon velat ge barn i åldersgruppen tre till nio år en röst. Gruppen bakom figurerna hoppas att de ska bli ett verkt

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons