Nästa artikel

Sex av Norra Stockholms psykiatrins 15 mottagningar har flyttat ihop i ett hus vid St Eriksplan. Lokalerna invigs 10 juni.

Sammanlagt har sex av Norra Stockholms psykiatris 15 mottagningar flyttat in i nyrenoverade fräscha lokaler på Atlasmuren 3 vid S:t Eriksplan. Bland annat kommer mottagningarna för adhd, unga vuxna och ångestsjukdomar ligga där.

Flytten är en del i ett större utvecklingsarbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, och satsningen ingår i landstingets stora framtidsplan för sjukvården i länet.

Göran Rydén, verksamhetschef på Norra Stockholms psykiatri, säger i ett pressmeddelande att satsningen gynnar både patienter och medarbetare då utredning och specialiserad behandling kommer att kunna skräddarsys för varje patient.

– I Alvik har vi redan flera mottagningar på en och samma plats, därför är det extra roligt att vi även i innerstan kan erbjuda våra samlade resurser under ett tak.

Anna Starbrink, hälso- och landstingsråd i Stockholms län är också nöjd med satsningen.

– Att finnas centralt i Stockholms innerstad med flera mottagningar samlade är ett sätt att skapa bra förutsättningar för en modern psykiatri och en god vårdmiljö för psykiatrins patienter, säger hon.

Annons