Nästa artikel

Special Nest har sedan starten publicerat en uppsjö artiklar om personer som är diagnostiserade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Somliga är stolta över diagnoserna medan många har känt rädsla för att öppet prata om sina diagnoser och försökt dölja dem inför omgivningen. En orsak till detta är troligen att kunskapen om npf hos gemene man ännu är relativt liten, vilket kan resultera i missförstånd, utanförskap och mobbning. Ett litet steg mot mer kunskap om och acceptans för npf är att kända personer ”går ut” och pratar om sina diagnoser. Det kan förhoppningsvis inspirera andra till att våga stå upp för sig själva och framhäva diagnoserna snarare än dölja dem – oavsett om det är i arbets- eller privatlivet. Här listar Special Nest några artiklar där styrkorna med npf är i fokus.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fem artiklar om fördelarna med npf:

"Gratulerar mig själv för Aspergers syndrom": Deckarförfattaren Christina Erikson, som har Aspergers syndrom, berättar här om hennes förmåga att samla information och fäbless för skrivrutiner.

"Alla har något som världen behöver": Entreprenören Johan von Holstein har tidigare drivit ett företag med miljardomsättning. Här berättar han om ständig överskottsenergi och förmågan att tänka i bilder.

"Joel har omvandlat överskottsenergi till många effektiva timmar i badmintonhallen": Joel Hansson Nygrens två diagnoser är viktiga framgångsfaktorer på badmintonplanen.

"Han kastar ljus på fördelarna med adhd": Energisk och nyfiken, flexibel och pådrivande. Anders Hansen intervjuas här om fördelarna med adhd, som han också har skrivit en bok om.

"Musiken är en gåva": För mig smälter adhd:n samman med musiken. Så säger kompositören Henrik Lörstad i denna intervju där han berättar om sitt musikskapande och om vägen fram till adhd-diagnosen.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons