Nästa artikel

När en npf-diagnos sätts på äldre dagar kan det vara befriande för individen – men också medföra sorg över att man inte fick reda på diagnosen tidigare. Idag är det heller inte ens självklart att adhd och autism upptäcks hos äldre personer. För att uppmärksamma frågan tipsar Special Nest här om 5 artiklar som handlar om just npf hos äldre.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

5 Special Nest-texter om npf hos äldre:

"Nu börjar jag få ihop mig själv": Här intervjuas Ella Karrfelt och Kajsa Edman som har deltagit i Attentions projekt "Äldrelyftet" vars syfte är att uppmärksamma äldre med npf.

"Jag lever i ett innanförskap som är ett utanförskap": Detta är en personlig intervju med läkaren och författaren Gunilla Brattberg som diagnostiserades med Aspergers syndrom när hon var 55 år. För Special Nest berättar hon om personliga utvecklingsprojekt, hyperlexi och social trötthet.

"Rapport om äldre med npf": Denna artikel handlar om Attentions rapport "Äntligen förstår jag varför hela livet varit kaos" som består av röster från närmare 470 äldre med npf.

"Livslångt känslomässigt lidande": I detta reportage intervjuas psykologen Taina Lehtonen och läkaren Lotta Borg Skoglund om vikten av att adhd upptäcks och behandlas hos äldre personer.

"Innan jag fick diagnosen famlade jag i blindo": Läs denna personliga intervju med Bengt Westling som är seniorambassadör inom riksförbundet Hjärnkoll. Det var i samband med att hans son utreddes för adhd som Bengt Westling förstod att han själv troligen hade diagnosen.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons