Nästa artikel

  • På uppdrag av Autism- och Aspergerförbundet har journalisten Jenny Widell tagit fram en rapport om livsvillkor för unga med autism.

  • Agneta Söder är intressepolitisk utredare och skolombud på Autism- och Aspergerförbundet.

  • Förlorade år – rapport från byråkratins väntrum är en rapport om livsvillkor för ungdomar och unga vuxna med autism i Sverige.

Premium Varannan ung person med autism klarar inte skolans mål och varannan vuxen med autism förblir beroende av sina föräldrar ekonomiskt. Det visar Autism- och Aspergerförbundets granskning av livssituationen för unga med autism. I måndags lanserades rapporten "Förlorade år" som förbundet nu hoppas ska nå politikerna.

Ungdomar och unga vuxna med autism får inte det stöd av samhället som de har rätt till, varken i skolan eller senare i livet för att kunna försörja sig. Det framgår av Autism- och Aspergerförbundets granskning av livsvillkoren för unga med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. I veckan lanserades rapporten Förlorade år – rapport från byråkratins väntrum via ett webbsänt seminarium. Den visar hur de ungas utanförskap börjar i skolan och riskerar att bli livslångt

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons