Nästa artikel

  • Maria Bühler är psykolog, specialist i neuropsykologi och aktuell med en bok om hur vården kan förbättra bemötandet av autistiska patienter.

  • Omslaget till boken som släpptes i början av mars 2024.

Premium Många autistiska personer känner sig inte tagna på allvar när de söker vård. Om mötet mellan personal och patient går snett, till exempel för att kommunikationen inte fungerar, kan det få allvarliga konsekvenser för individen. Psykologen Maria Bühler adresserar denna problematik i sin senaste bok: "Att möta autister i vården". I en intervju med Special Nest berättar hon om 7 handfasta råd för hur vården kan förbättra bemötandet av autistiska personer.

 – Det finns tyvärr personal inom vården som inte kan så mycket om autism. Många autister jag möter via min praktik vittnar om att de blir missförstådda och har känt sig misslyckade som patienter, så det här handlar om att minska lidande och att rädda liv, säger Maria Bühler.   Maria Bühler är psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon tar emot patienter på den egna praktiken, både för neuropsykiatriska utredningar och för samtal. Dessutom föreläser och handleder hon

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons