Nästa artikel

  • Therese Waldenborg och Maria Bühler säger att föräldrastöd i praktiken måste omfatta både kartläggning av stressfaktorer och hjälp med att hitta många små lösningar i vardagen. 

Premium Att vara förälder innebär ibland utmaningar, men att vara förälder till barn med npf kan vara extra utmanande. Då behöver man kartlägga stressfaktorer och förmågor i vardagen och hitta många små lösningar. Det menar psykologen Maria Bühler och arbetsterapeuten Therese Waldenborg. De föreläste om föräldrastöd i praktiken på konferensen Lågaffektiva dagarna som hölls i Malmö i slutet på januari. Special Nest summerar föreläsningen.

– När den totala situationen känns övermäktig kan det vara svårt att tänka sig att en så liten sak som ett bildschema eller en bild av ryggsäcken på en krok på väggen kan hjälpa. Men det är på detaljnivå vi måste komma ner. Det är sällan en stor lösning som hjälper, utan många små, säger Therese Waldenborg. Therese Waldenborg är legitimerad arbetsterapeut samt föreläser, handleder och utbildar om lågaffektivt bemötande i praktiken, i Skåne. Hennes erfarenheter grun

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons