Nästa artikel

  • Annika von Schmalensée på Riksförbundet Attention leder det nya projektet som uppmärksammar adhd och annan npf hos äldre.

  • "Vårt mål är att öka kunskapen och visa att adhd inte växer bort och att det aldrig är för sent att söka en utredning och få hjälp", säger Annika von Schmalensée.

Premium När en neuropsykiatrisk diagnos sätts på äldre dagar kan det vara befriande för individen – men också resultera i sorg över att man inte fick reda på diagnosen tidigare. Idag är äldre personer med adhd en relativt bortglömd grupp, detta vill Attention ändra på genom det nya projektet ”Äldrelyftet – åldras och må bra med adhd”.

Det har nu passerat ungefär sex månader sedan Riksförbundet Attention drog igång sitt treåriga projekt Äldrelyftet – åldras och må bra med adhd, som finansieras med medel från Allmänna Arvsfonden och som leds av Annika von Schmalensée. Dessförinnan har hon arbetat på Socialstyrelsen där hon bland annat utvecklade Det vi inte ser, ett utbildningsmaterial om psykisk ohälsa för vårdpersonal. Avsikten med Äldrelyftet är att rikta fokus på och bidra till ökad medvetenhet om en

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Aktiviteter
Annons